Biler, mennesker og gaver i kø!

Hvert år kjører vi ut gaver og matkasser til familier i vårt distrikt. I år ble det en prøvelse av de sjeldne, men gleden over å vite hva vi jobber for i hele desember, er større enn snøkaos og andre utfordringer.

Vi er mange titalls sjåfører som kjemper seg gjennom snø, glatte veier, køer og alt som kunne bli krevende på en dag der vi skal levere ut julegaver og matkasser til 300 familier. Fantastiske frivillige som står på som bare det og tilbakemeldingene renner inn fra familiene som er så glad for både gaver og mat. Gleden over å kunne være en organisasjon som hjelper så mange familier i løpet av julehøytiden er en priviligert tilværelse, selv om det er uvirkelig mengde med jobb som må til for å klar det.

Rett Fram er ikke nødhjelp

Rett Fram sørger for å skape verdige løsninger på noe som fellesskapet skulle ha løst for lenge siden. Det eneste vi gjør er å møte mennesker med respekt og forståelse for situasjonen og gjør alt vi kan for å hjelpe til med å løse den. Ikke er det noe hokus pokus eller akademiske utdannelser som står bak Rett Fram heller. Det er engasjement, engasjement og engasjement. Heldigvis så har vi de siste ti årene vist hvem vi er, hva vi gjør og ikke minst hvordan vi gjør det. Det betyr at vi har en sterk frivilliggruppe som bruker masse av fritiden sin på at vi skal lykkes og familiene skal få en verdig julefeiring. Det er sterkt, rørende og mange hjerter fylt med takknemlighet i dag. Rett Fram er ikke nødhjelp – Rett Fram er fellesskap og evnene til å se mennesker som ber om en utstrakt hånd. Det er vi veldig stolte av.

Sammen med Mads blir det enda større

Mads Hansen har for andre år på rad startet en Spleis-aksjon sammen med Rett Fram Opplevelser. Dette gir oss også muligheten til å hjelpe familier over hele landet. Det er vi veldig takknemlige for. Det betyr også at Rett Fram blir mer synlig for hele landet, der målet har vært at det skal være mindre farlig å rekke opp hånden for å be om hjelp. Samtidig blir dette et stort ansvar for hele organisasjonen, men vi har vist at vi er i stand til å takle det, noe som gjør at nærmere to tusen mennesker får hjelp av oss til jul.

Nå som julen er over oss er det viktig å minne om at julen er julen. Det kommer dager etter julen også, og Rett Fram er på plass rett over nyttår som vanlig. Da starter hverdagen med åpne møteplasser, gaming, kurs og andre spennende aktiviteter. Men før det så skal frivillige få en god pause.

Vi ønsker en riktig God Jul

Dersom du er godt kjent med Rett Fram fra tidligere eller du har hørt om oss for første gang så tipser vi gjerne om at du kan se dette klippet på NRK der vi gjestet «Lindmo» tidligere i år, der Mads og Ronny snakket om Spleis og Rett Fram.

Med det ønsker vi deg som leser en riktig God Jul!

https://tv.nrk.no/serie/lindmo/2023/MUHU04006123/avspiller