Det store Spleiselaget

Mads Hansen og organisasjonsleder i Rett Fram, Ronny Johnsen, gjestet Lindmo og NRK for å fortelle at det også i år blir en stor spleis for å skape juleglede og minner for livet til barn og unge som har det tøft.

Det er med takknemlighet, ydmykhet og stolthet vi i Rett Fram også i år tar sikte på å bli den store julegavefabrikken i Norge. Vi drømmer hver dag om å kunne hjelpe flere familier med støtte til jul, for å sikre at barn spesielt, men også foreldre, slipper å grue seg til julehøytiden. Det kan ikke være sånn at foreldre skal føle seg som mislykkede foreldre og barn skal grue seg til julaften fordi mamma og pappa ikke har mat til gaver og mat. Vi føler selv at vi bidrar til å forhindre nettopp dette, men skal vi klare en stor oppgave så er det selvfølgelig viktig med hjelp for å få det til.

Spleis gir oss fire viktige ting

  1. Rett Fram jobber kontinuerlig med å fjerne tabu og skammen noen føler ved å havne i et økonomisk uføre. Det er mange grunner til at noen sliter med økonomien, og det er absolutt ikke sånn at noen skal føle seg mindreverdig av den grunn. Spleisen som Mads Hansen starter for oss, det forbildet han er for rettferdighet og fellesskap og det faktum at han har svært mange følgere som har stor respekt for han, gjør at vi når mange mennesker med budskapet vårt. Det gjør at skammen blir mindre og at flere tør å ta kontakt med oss for å få hjelp, og det er en rørende reise å være med på.
  2. Den fantastiske givergleden folk viser er den som gir oss muligheten til å hjelpe svært mange familier i løpet av kort tid. Familiene vi hjelper mottar julegaveesker som gjør at det blir mat i huset til jul, det blir gaver under treet og Rett Fram får muligheten til å sørge for at enda flere barn får en trygg julaften som vil gi minner for livet. I tillegg tar vi vekk en diger ryggsekk fra foreldrene med dårlig samvittighet, som også er viktig for både store og små.
  3. Spleisen er med på å skape fokus på en av vår tids store utfordringer, nemlig barnefattigdom. Det er et tema som er svært vanskelig å kommunisere, nettopp fordi folk flest ikke kan tro at mange titusener av barn i Norge ikke har nok penger til å spise nok mat eller bo med verdighet. Spleisen gjør oss alle oppmerksomme på det Rett Fram jobber med hver eneste dag hele året.
  4. Spleisen gjør også at svært mange tilbyr seg å hjelpe oss i Rett Fram med praktiske ting i hele desember. Folk melder seg til tjenste for å pakke gaver, kjøre ut gaver, være med på julefeiringer og rett og slett hjelpe oss å komme i mål. I desember i år kommer vi til å telle ca. 200 frivillige og det er intet mindre enn helt unikt!

Hvordan kan du få hjelp hos oss?

Rett Fram har ingen behovsprøving hos oss. Du trenger ikke å søke og du har ingen tidsfrist å forholde deg til. Den eneste begrensningen du vil møte hos oss er hvis det ikke er praktisk mulig å få hjulpet til jul fordi julaften er for tett på. Du trenger heller ikke å informere oss om de tingene som er for personlige for deg å dele, og vi krever ikke en forklaring på hvorfor situasjonen er som den er.

Vi hjelper barnefamilier som av en eller annen grunn sliter med å klare seg gjennom julen. Så lenge du har barn som ikke er voksne, så hjelper vi til. Vi gjør også alt vi kan for å sørge for at julegaveeskene vi sender ut har et innhold som faktisk gjør det letter å komme seg gjennom julen og vi prøver også å finne gaver som passer perfekt til akkurat dine barn.

Ta kontakt med oss på ronny@rett-fram.no dersom du har behov for hjelp til å komme gjennom julen, og så skal vi svare deg så fort vi kan.

Har du lyst til å bidra i spleisen, så kan du gjøre det HER