Hvem bryr seg egentlig?

Julen står for døren og banker på med store og materialistiske never. For de av oss som møter julen med fortvilelse – er det egentlig noen som bryr seg?

Svaret på det er et uforbeholdent: JA!

Desember er måneden i året der panikken brer seg for de foreldrene som vet at kontoen er tom. Der juleribbe, julegaver og sinnsro er en fjern drøm. Bare så det er sagt med en gang, det er nærmest umulig for deg å tro på at det er sånn i Norge i 2019. At det finnes barn i Drammen som ikke opplever gaver under treet eller den gode middagen og familiehyggen som du og jeg ser på som en selvfølge. At det finnes barn som blir sittende alene i romjulen når alle de andre barna leker, spiller de nye dataspillene, prøver de ny skiene eller er sammen med familien i nye selskaper med nye middager helt frem til nyttårsaften. At det finnes barn som gruer seg til første skoledag etter juleferien. De har ikke noe å fortelle. De gruer seg til alle skal fortelle om det de har fått til jul og hva de har gjort i ferien.

Vi som jobber med familier som er i denne situasjonen hver eneste dag gjennom hele året, bruker julen til å bearbeide inntrykket av panikken, skammen og samvittigheten som preger en mamma eller pappa som er i denne håpløse og vanskelige situasjonen. Men det er èn ting vi også tar med oss inn i julen. Den ene tingen som rører oss mer enn noe annet.

Rett Fram Opplevelser feirer julaften hele 15 ganger i desember. Hver eneste dag før jul serverer vi julemat, dessert og alt du kan tenke deg av godsaker. Alle barna får julegaver og vi sørger for mange timer med en fantastisk kveld med julestemning i trygge omgivelser.

Uten deg ville det vært umulig

Rett Fram Opplevelser arrangerer sin egen julegaveaksjon. Vi har vår egen spleis der alle kan være med på å gi et bidrag nå til jul. Det gjør vi for å kunne finansiere femten julefeiringer, for å kunne gi bort nærmere 800 julegaver i år. Vi gjør det for å gi opplevelser og minner for livet til de som trenger det aller mest.

I år la vi ut en post på facebooksiden vår og spurte om noen kunne hjelpe oss med kaker til jul. Vi måtte ha 15 store dessertkaker, pepperkaker, krumkaker, sandkaker og alle de syv slag. Nok til at 250 gjester hos oss skal kunne kose seg maksimalt. Etter noen timer så hadde vi fått mange nok ja. Hadde dere bare visst hvor mye det betyr for oss at dere har trykket oss til deres hjerter.

Julegaveaksjonen vår. Familier med og uten barn. Handler gaver, pakker inn, sørger for gavekort og tilbyr sin fritid for å hjelpe oss om vi trenger det. For oss er dere gull verdt. For barn og foreldre er dere helter og heltinner.

Når julefeiringene starter i desember så møter dere opp. Hjelper oss med å servere. Dere rydder og vasker. Pynter og fikser. Deler ut julegaver, pakker inn og hjelper til med å pakke ut. Dere leker med barna. Gode samtaler med familie og barn. Dere forbereder til dagen etter og dere går slitne hjem etter en tre-fire timers økt hos oss. Alle som leser dette forstår at det er ingen overdrivelse når vi sier at – uten dere hadde vi ikke klart dette.

Uten næringslivets støtte hadde ikke Rett Fram Opplevelser eksistert. Uten gaver og engasjement fra private, skoler, barnehager og alle de som støtter oss med sin egen fritid eller penger, hadde vi ikke fått gjennomført noen ting. Så ja, vi som jobber i Rett Fram hver eneste dag er flinke, engasjerte og legger vår sjel i jobben, men det klarer vi fordi det er mange som bryr seg og det er mange som strekker ut hånden og går veien sammen med oss.

Ronny Johnsen, Organisasjonsleder Rett Fram Opplevelser

Vi møter julen med blandede følelser. De gode følelsene fordi vi opplever så mange fantastiske mennesker som hjelper oss. De vonde følelsene fordi vi vet at årets jul blir igjen vanskelig for svært mange barn i vårt nærmiljø.

Tusen, tusen hjertelig takk for all hjelp vi får gjennom hele året, og takk for at julen blir et minne for livet til alle som kommer til oss. Så ja, det er absolutt noen som bryr seg og det er vår organisasjon beviset på.

Har du lyst til å være frivillig hos Rett Fram Opplevelser kan du sende en epost til post@rett-fram.no

Har du lyst til å gi et bidrag til spleisen vår, så trykker du her.