Sjokket, gleden og debatten!

Spørsmålene er mange. Følgere på Instagram, realitydeltagere, influensere, frivillige og ikke minst hele landets medier. Og med mange spørsmål, så kreves det svar. Heldigvis – de har nemlig jeg!

Onsdag 6.mai, godt utpå ettermiddagen så blinket telefonen min urovekkende mye. Jeg er vant til mye aktivitet på mobilen, men dette var spesielt. Vi hadde på bare ett minutt fått over 30 følgere på Instagram. Jeg var sikker på at vi var hacket, og med mine kunnskaper på Instagram så skjønte jeg at det ikke var noe jeg fikk fikset der jeg satt. I bilen. På vei til Drammen. Før jeg rakk å tenke hadde Instagram vokst med 40 følgere til. Jeg ringte rundt for å finne ut hva dette kunne være, helt til jeg så navnet til Mads Hansen. Han jeg egentlig kjenner fra hans tid i Mjøndalen, som tilrettelegger med ekstrem hurtighet, og ellers et ganske utrygt kort dersom han selv måtte prøve å score. Han spiller ikke fotball lenger. Han er mye mer enn en fotballspiller som har lagt opp.

De sa det var en INFLUENSER-KRIG

Jeg skal ikke bruke mye tid på selve debatten rundt de som bryter reglene gang på gang i disse korona-tider, men det var dette Mads ikke klarte å holde munn om lenger. Han var så engasjert at han i et gildt øyeblikk lovte å betale 1,- for hver eneste instagrammer som sluttet å følge de to realitydeltakere Carl Aksel Jansen og Mario Riera. Og pengene, ja de skulle vi – Rett Fram Opplevelser – få. Så smalt det:

Mads startet en Spleis, i håp om at andre var enig med han, og dermed ville være med på å støtte vår organisasjon. Og dagene etter det har vært smått utrolige. I skrivende stund er det utrolige 2.231 personer som tilsammen har spleiset 219.953,- til oss. I tillegg har det kommet inn 7.500,- på vippsen vår. Så får vi meldingen om at landslagsspiller og Tyrkia-proff Alexander Sørloth, RBK spiller Anders Trondsen og tidligere RBK-profil og landslagsspiller Ole Selnæs gjør det samme som Mads. Støtter Rett Fram Opplevelser. Pengene, oppmerksomheten og alle støtteerklæringer er så viktige for oss at vi ikke finner ord til å beskrive. Samtidg er det èn ting som er minst like viktig.

Kult – ikke flaut!

Hittil er det 11 familier som har tatt kontakt med oss. I de familiene er det 19 barn. Takket være oppmerksomheten dette har gitt, så har flere sett at Rett Fram har opplevelser for familier som er fantastiske. Det er ikke flaut å være en del av oss. Vi gjør alt for å gi aktiviteter som er så kule at man virkelig har lyst til å være med. For noen familier har det vært utfordringer gjennom generasjoner, men for noen skjer det uventede ting som gjør at man trenger en utstrakt hånd. Kanskje korona-krisen hjelper oss litt med å forstå at alt blir ikke bestandig som man har trodd eller planlagt.

I tillegg til at vi jobber med familier som har det tøft økonomisk, så har vi med oss familier som har mistet det sosiale fellesskapet på grunn av alvorlig sykdom. Det kan være mange grunner til at barn og unge mister aktiviteter og opplevelser i livet. Vi er ikke så opptatt av hvorfor det har blitt sånn. Vi er opptatt av å kunne bidra til det beste for barna. Her og nå! For oss handler det om èn ting – å gi opplevelser som gir minner for livet.